Friday, September 17, 2010

Gilmorova děvčata online - o seriálu

Gilmorova děvčata jsou americké komediální drama vytvořené Amy Sherman-Palladino. V hlavních rolích seriálu hrají po celou dobu Alexis Bledel (Rory) a Lauren Graham (Lorelai). Seriál Gilmorova děvčata se začal vysílat 5. října 2000 na stanici WB, zrušen byl o sedm let později, poslední episoda byla odvisílána 15. května 2007 na stanici CW. Seriál vypráví o životě svobodné matky Lorelai a její dcery Rory. Velmi důležitou roli hraje v ději ale také matka a otec Lorelai, tedy prarodiče Rory a také obyvatelé města Stars Hollow, což je fiktivní město ležící nedaleko Hartfordu v americkém státě Connecticut. Seriál je charakteristický tím, že je v něm velmi velké množství naraážek na americkou pop kulturu, což neamerickému divákovi může působit jisté problémy, avšak i přes tento handicap si seriál Gilmorova děvčata našel početné publikum i v zemích mimo Severní Ameriku. Další velmi charakteriský prvek tohoto seriálu jsou dialogy, která jsou vedeny skutečně velmi rychle, snad v žádném jinám seriálu se nemluví takovým tempem jako u Gilmorových děvčat. V seriálu Gilmorova děvčata se setkáme s velmi širokým okruhem témat, pře obligátní romantická témata lásek obou hlavních postav. V seriálu se však setkáme také s tématy sociálními (velmi bohatí prarodiče a útěk jejich dcery z tzv. "zlaté klece"), rozdíly mezi generacemi, život na malém městě, vztah matky a dcery atd.

Seriál měl poměrně těžké začátky, protože startoval proti Survivor a Přátelům, později se přesunul prti Buffy a začal zaznamenávat čím dál větší sledovanost, který vrcholila v páte sezóně.

Další velmi důležitou součástí světa Gilmorových děvčat je hudba. v seriálu se o ní mluví opravdu hodně a to převážně v scénach s kamarádkou Rory korejkou Lane, ale i vdalších scénach. Hudební vkus většiny postav hraje v seriálu důležitou roli.

Gilmorova děvčata online

Srdečně vítejte na stránce Gilmorova děvčata onlinem jste li fanouškem/fanynkou tohoto seriálu, pak jste právě našli stránku, která se Vám bude určitě líbit. Na tomto webu naleznete různá informace a zajímavosti o tomto seriálu a také samozřejme online videa galmorových děvčat.